Pykäläniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pykäläniemi

Pykäläniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pykäläniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 27

v. 2017 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pykäläniemi on noin sijalla 18 000.

Pykäläniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pykäläniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Pykäläniemi

Pykäläniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pykäläniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pykäläniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pykäläniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pykäläniementie, Pykäläniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюкяляниеми ("Pjukjaljanijemi") tarkoittaa nimeä Pykäläniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿkäläniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pykäläniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pykalaniemi tai Pykaelaeniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pykäläniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pykäläniemi, Finland.

©Tuomas Salste