Pylkkänen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pylkkänen

Pylkkänen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 200:s suomalainen on Pylkkänen.

Pylkkästen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1382 max

v. 2014 1328

v. 2015 1321

v. 2016 1311

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pylkkänen on noin sijalla 700.

Nimi on tulkittu vanhan "savolaisen suursuvun" nimeksi. Vuonna 1890 Pylkkänen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 500–1000.

Pylkkänen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pylkkänen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pylkkänen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Pylkkänen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pylkkänen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 283 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pylkkäsiä on 1 311.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Pylkkäsiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 111 Pylkkäsen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pylkkästen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (14 vainajaa), Juva (12), Mäntyharju (8) sekä Viipuri (8). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pylkkänen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 64.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2001

Sana Pylkkänen tai Pylkkäsen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Pylkkäset ulkomailla

Ruotsissa Pylkkänen oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюльккянен ("Pjulkkjanen") tarkoittaa nimeä Pylkkänen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿlkäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pylkkänen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pylkkanen tai Pylkkaenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pylkkänen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pylkkanen.com, pylkkanen.fi, pylkkanen.eu, pylkkanen.info, pylkkanen.name, pylkkanen.net, pylkkanen.org, pylkkaset.com, pylkkaset.eu, pylkkaset.fi, pylkkaset.info, pylkkaset.name, pylkkaset.net, pylkkaset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pylkkänen i Finland. Surname Pylkkänen in Finland.

©Tuomas Salste