Pylvänäinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pylvänäinen

Pylvänäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Pylvänäinen.

Pylvänäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 746 max

v. 2014 666

v. 2015 667

v. 2016 660

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pylvänäinen on noin sijalla 1 300.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Pylvänäinen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Verrattuna muihin sukunimiin Pylvänäinen on melko pitkä nimi.

Pylvänäinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pylvänäinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pylvänäinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pylvänäinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pylvänäinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 86 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pylvänäisiä on 660.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1937

Pylvänäisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 59 Pylvänäisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pylvänäisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kangasniemi (45 vainajaa), Mikkelin maalaiskunta (6) sekä Toivakka (4). Valtaosa asui Etelä-Savossa ja Keski-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pylvänäinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 25.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1929–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1952–2001

Sana Pylvänäinen tai Pylvänäisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Pylvänäiset ulkomailla

Ruotsissa Pylvänäinen oli 31 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюльвяняйнен ("Pjulvjanjainen") tarkoittaa nimeä Pylvänäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿlfwänäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pylvänäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pylvanainen tai Pylvaenaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pylvänäinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pylvanainen.com, pylvanainen.fi, pylvanainen.net, pylvanainen.eu, pylvanainen.info, pylvanainen.name, pylvanainen.org, pylvanaiset.com, pylvanaiset.eu, pylvanaiset.fi, pylvanaiset.info, pylvanaiset.name, pylvanaiset.net, pylvanaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pylvänäinen i Finland. Surname Pylvänäinen in Finland.

©Tuomas Salste