Pynnönen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pynnönen

Pynnönen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 900:s suomalainen on Pynnönen.

Pynnösten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1681 max

v. 2014 1395

v. 2015 1394

v. 2016 1388

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pynnönen on noin sijalla 600.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Pynnönen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Pynnönen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pynnönen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pynnönen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Pynnönen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pynnönen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 153 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pynnösiä on 1 388.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Pynnösiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 118 Pynnösen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pynnösten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kangasniemi (50 vainajaa), Helsinki (14) sekä Laukaa (9).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pynnönen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 82.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2004

Sana Pynnönen tai Pynnösen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pynnönen

Pynnönen (paikannimi)Katuosoitteissa

Pynnönen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pynnönen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pynnönen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pynnösentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pynnönen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pynnöset ulkomailla

Ruotsissa Pynnönen oli 58 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Pynnønen oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

1388589
Pynnöset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюннёнен ("Pjunnjonen") tarkoittaa nimeä Pynnönen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿnnöin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pynnönen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pynnonen tai Pynnoenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pynnönen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pynnonen.com, pynnonen.fi, pynnonen.info, pynnonen.eu, pynnonen.name, pynnonen.net, pynnonen.org, pynnoset.com, pynnoset.eu, pynnoset.fi, pynnoset.info, pynnoset.name, pynnoset.net, pynnoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pynnönen i Finland. Surname Pynnönen in Finland.

©Tuomas Salste