Pysäys: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pysäys

Pysäys on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pysäysten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pysäys on noin sijalla 21 000.

Pysäys-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pysäys on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pysäys ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pysäys

Pysäys (paikannimi)

Pysäys on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pysäys jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Pysäys-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюсяус ("Pjusjaus") tarkoittaa nimeä Pysäys. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿseus on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pysäys olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pysays tai Pysaeys, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pysäys i Finland. Surname Pysäys in Finland.

©Tuomas Salste