Pyyhkälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pyyhkälä

Pyyhkälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pyyhkälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pyyhkälä on noin sijalla 19 000.

Pyyhkälä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pyyhkälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pyyhkälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pyyhkälä

Pyyhkälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pyyhkälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pyyhkälä jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pyyhkälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pyyhkäläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pyyhkälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюухкяля ("Pjuuhkjalja") tarkoittaa nimeä Pyyhkälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿchkälä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pyyhkälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pyyhkala tai Pyyhkaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pyyhkälä i Finland. Surname Pyyhkälä in Finland.

©Tuomas Salste