Pyyhkälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pyyhkälä

Pyyhkälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pyyhkälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 26

v. 2017 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pyyhkälä on noin sijalla 18 000.

Pyyhkälä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Pyyhkälä

Pyyhkälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pyyhkälä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pyyhkälä jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pyyhkälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pyyhkäläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюухкяля ("Pjuuhkjalja") tarkoittaa nimeä Pyyhkälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿchkälä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pyyhkälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pyyhkala tai Pyyhkaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pyyhkälä, Finland.

©Tuomas Salste