Pyyhtiä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pyyhtiä

Pyyhtiä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pyyhtiöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 307 max

v. 2014 296

v. 2015 292

v. 2016 290

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pyyhtiä on noin sijalla 2 700.

Pyyhtiä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pyyhtiä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1922

Pyyhtiä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 23 Pyyhtiän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pyyhtiöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Joutseno (6 vainajaa), Antrea (4) sekä Lauritsala (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pyyhtiä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950–2001
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Pyyhtiä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Pyyhtiä osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Pyyhtiä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pyyhtiäntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюухтия ("Pjuuhtija") tarkoittaa nimeä Pyyhtiä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿchtiä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pyyhtiä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pyyhtia tai Pyyhtiae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pyyhtiä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pyyhtia.com, pyyhtia.fi, pyyhtia.eu, pyyhtia.info, pyyhtia.name, pyyhtia.net, pyyhtia.org, pyyhtiat.com, pyyhtiat.eu, pyyhtiat.fi, pyyhtiat.info, pyyhtiat.name, pyyhtiat.net, pyyhtiat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pyyhtiä i Finland. Surname Pyyhtiä in Finland.

©Tuomas Salste