Pyykkönen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pyykkönen

Pyykkönen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 400:s suomalainen on Pyykkönen.

Pyykkösten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1513 max

v. 2014 1624

v. 2015 1620

v. 2016 1617

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pyykkönen on noin sijalla 500.

Pyykkönen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pyykkönen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pyykkönen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Pyykkönen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pyykkönen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 326 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pyykkösiä on 1 617.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Pyykkösiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 79 Pyykkösen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pyykkösten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Suomussalmi (21 vainajaa), Paltamo (16) sekä Kangasniemi (14). Valtaosa asui Etelä-Savossa ja entisessä Oulun läänissä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pyykkönen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 44.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Pyykkönen, Pyykkösen tai Pyykköset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pyykkönen

Pyykkönen (paikannimi)

Pyykkönen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pyykkönen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Pyykkönen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pyykköset ulkomailla

Ruotsissa Pyykkönen oli 53 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Pyykkønen oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

1617536
Pyykköset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюуккёнен ("Pjuukkjonen") tarkoittaa nimeä Pyykkönen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿcköin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pyykkönen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pyykkonen tai Pyykkoenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pyykkönen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pyykkonen.com, pyykkonen.fi, pyykkonen.net, pyykkonen.org, pyykkonen.eu, pyykkonen.info, pyykkonen.name, pyykkoset.com, pyykkoset.eu, pyykkoset.fi, pyykkoset.info, pyykkoset.name, pyykkoset.net, pyykkoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pyykkönen i Finland. Surname Pyykkönen in Finland.

©Tuomas Salste