Pyyppönen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pyyppönen

Pyyppönen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pyyppösten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 53

v. 2015 55

v. 2016 56

v. 2017 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pyyppönen on noin sijalla 11 000.

Pyyppönen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pyyppösten enemmistö on miehiä. Vuonna 2016 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pyyppösiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Pyyppösen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1956 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюуппёнен ("Pjuuppjonen") tarkoittaa nimeä Pyyppönen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿppöin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pyyppönen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pyypponen tai Pyyppoenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pyyppönen, Finland.

©Tuomas Salste