Pyyvaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pyyvaara

Pyyvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pyyvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pyyvaara on noin sijalla 21 000.

Pyyvaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pyyvaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pyyvaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1985

Sana Pyyvaara esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pyyvaara

Pyyvaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Pyyvaara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pyyvaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pyyvaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pyyvaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pyyvaara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pyyvaarat ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 16 henkeä, joiden sukunimi oli PYYVAARA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюуваара ("Pjuuvaara") tarkoittaa nimeä Pyyvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿfwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pyyvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pyyvaara i Finland. Surname Pyyvaara in Finland.

©Tuomas Salste