Pyyvaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pyyvaara

Pyyvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pyyvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 21

v. 2017 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pyyvaara on noin sijalla 21 000.

Pyyvaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Pyyvaara

Pyyvaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Pyyvaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pyyvaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pyyvaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pyyvaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pyyvaarat ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 16 henkeä, joiden sukunimi oli PYYVAARA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюуваара ("Pjuuvaara") tarkoittaa nimeä Pyyvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿfwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pyyvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pyyvaara, Finland.

©Tuomas Salste