Raatesalmi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Raatesalmi

Raatesalmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Raatesalmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 77

v. 2015 76

v. 2016 77

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Raatesalmi on noin sijalla 8 100.

Raatesalmi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Raatesalmi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Raatesalmi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 2000

Sana Raatesalmi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Raatesalmi

Raatesalmi (paikannimi)Katuosoitteissa

Raatesalmi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo, vesialue, virtaveden osa sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Raatesalmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Raatesalmi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Raatesalmenpolku, Raatesalmentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Raatesalmi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Raatesalmet ulkomailla

Ruotsissa Raatesalmi oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раатесалми tarkoittaa nimeä Raatesalmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ratesalmj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Raatesalmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raakel Raatesalmi tai Raafael Raatesalmi.

Samankaltaisia nimiä kuin Raatesalmi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Raatesalmi i Finland. Surname Raatesalmi in Finland.

©Tuomas Salste