Rämä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rämä

Rämä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Rämä.

Rämien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 741 max

v. 2014 721

v. 2015 719

v. 2016 718

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rämä on noin sijalla 1 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Rämä on lyhyt nimi.

Rämä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rämä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rämä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rämä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rämä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 328 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rämiä on 718.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Rämiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 41 Rämän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rämien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Valkeala (11 vainajaa), Luumäki (9) sekä Sippola (9). Valtaosa asui Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rämä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1903–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1952–2004

Sana Rämä, Rämän tai Rämät esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rämä

Rämä (paikannimi)Katuosoitteissa

Rämä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rämä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rämä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rämänkuja, Rämäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rämä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rämät ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 9 665 henkeä, joiden sukunimi oli RAMA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 917 henkeä, joiden sukunimi oli RAMA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 47 henkeä, joiden sukunimi oli RAMA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рямя ("Rjamja") tarkoittaa nimeä Rämä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Rama tai Raemae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Rämä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rama.com, rama.eu, rama.info, rama.name, rama.net, rama.org, rama.fi. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rämä i Finland. Surname Rämä in Finland.

©Tuomas Salste