Rahijärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rahijärvi

Rahijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rahijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 50

v. 2016 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rahijärvi on noin sijalla 11 000.

Rahijärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rahijärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rahijärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Rahijärvi

Rahijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Rahijärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rahijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rahijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rahijärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rahijärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рахиярви ("Rahijarvi") tarkoittaa nimeä Rahijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rahijerfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rahijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rahijarvi tai Rahijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rahim Rahijärvi tai Rahel Rahijärvi.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rahijärvi i Finland. Surname Rahijärvi in Finland.

©Tuomas Salste