Rahkala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rahkala

Rahkala on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Rahkala-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 126 max

v. 2014 146

v. 2015 143

v. 2016 147

v. 2017 148

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rahkala on noin sijalla 4 900.

Paikannimi Rahkala

Rahkala (paikannimi)Katuosoitteissa

Rahkala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rahkala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rahkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rahkalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Rahkalat ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli RAHKALA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рахкала tarkoittaa nimeä Rahkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rachcala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rahkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rahma Rahkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Rahkala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rahkala, Finland.

©Tuomas Salste