Rahkonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rahkonen

Rahkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 000:s suomalainen on Rahkonen.

Rahkosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1290 max

v. 2014 1377

v. 2015 1371

v. 2016 1375

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rahkonen on noin sijalla 600.

Rahkonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rahkonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rahkonen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rahkonen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rahkonen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rahkosia on 1 375.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Rahkosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 115 Rahkosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rahkosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (10 vainajaa), Saarijärvi (10), Ullava (6), Antrea (6) sekä Äänekoski (6).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rahkonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 68.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Rahkonen tai Rahkosen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rahkonen

Rahkonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Rahkonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rahkonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rahkonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rahkonenvägen, Rahkosenkatu, Rahkosentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rahkonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rahkoset ulkomailla

Ruotsissa Rahkonen oli 82 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рахконен tarkoittaa nimeä Rahkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rachcoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rahkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rahel Rahkonen tai Rahim Rahkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Rahkonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rahkonen.com, rahkonen.fi, rahkonen.net, rahkonen.org, rahkonen.eu, rahkonen.info, rahkonen.name, rahkoset.com, rahkoset.eu, rahkoset.fi, rahkoset.info, rahkoset.name, rahkoset.net, rahkoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rahkonen i Finland. Surname Rahkonen in Finland.

©Tuomas Salste