Rahola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rahola

Rahola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rahola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 51 max

v. 2015 39

v. 2016 38

v. 2017 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rahola on noin sijalla 14 000.

Rahola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rahola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rahola on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Rahola

Rahola (paikannimi)Rahola (karttanimi)

Rahola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Rahola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on kylä.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rahola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rahola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Raholankatu, Raholankuja, Raholanraitti, Raholantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Raholat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 182 henkeä, joiden sukunimi oli RAHOLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рахола tarkoittaa nimeä Rahola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rahma Rahola.

Samankaltaisia nimiä kuin Rahola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rahola, Finland.

©Tuomas Salste