Raiko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Raiko

Raiko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Raiko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 2014 77

v. 2015 75

v. 2016 75

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Raiko on noin sijalla 8 300.

Raiko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Raiko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Raiko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1977
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Raiko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Raiko

Raiko (paikannimi)Katuosoitteissa

Raiko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Raiko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Raiko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Raikogränd. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Raiko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Raiko

Raiko on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Raiko oli yhtenä etunimenä 13 miehellä. Sukunimenä Raiko on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 75 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (12 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Райко tarkoittaa nimeä Raiko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raicå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Raiko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raika Raiko tai Raikas Raiko.

Samankaltaisia nimiä kuin Raiko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: raiko.com, raiko.eu, raiko.fi, raiko.net, raiko.org, raiko.info, raiko.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Raiko i Finland. Surname Raiko in Finland.

©Tuomas Salste