Raisio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Raisio

Raisio on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Raisioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 102

v. 2015 103

v. 2016 104

v. 2017 101

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Raisio on noin sijalla 6 600.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Raisio-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Raision asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1921–1942
Yritykset
perust. –2016

Sana Raisio tai Raision esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Raisio

Raisio (paikannimi)Katuosoitteissa

Raisio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kaupunki, maastokohde, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Raisio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Raisio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Raisionkaari, Raisionkatu, Raisiontie, Raisiontori. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Raisiot ulkomailla

Ruotsissa Raisio oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Райсио tarkoittaa nimeä Raisio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raisa Raisio tai Raimo Raisio.

Samankaltaisia nimiä kuin Raisio

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Raisio, Finland.

©Tuomas Salste