Raiskio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Raiskio

Raiskio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Raiskioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 436 max

v. 2014 407

v. 2015 406

v. 2016 409

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Raiskio on noin sijalla 2 100.

Raiskio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Raiskio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1928

Raiskioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 29 Raiskion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Raiskioiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ikaalisten maalaiskunta (7 vainajaa), Pudasjärvi (5) sekä Tampere (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Raiskio, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 24.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1935
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1999

Sana Raiskio tai Raiskion esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Raiskio

Raiskio (paikannimi)Katuosoitteissa

Raiskio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 96 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, saari, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Raiskio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Raiskio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Raiskio, Raiskionkatu, Raiskionkuja, Raiskionpolku, Raiskiontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Raiskio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Райскио tarkoittaa nimeä Raiskio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raisa Raiskio tai Rai Raiskio.

Samankaltaisia nimiä kuin Raiskio

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: raiskio.com, raiskio.fi, raiskio.net, raiskio.eu, raiskio.info, raiskio.name, raiskio.org, raiskiot.com, raiskiot.eu, raiskiot.fi, raiskiot.info, raiskiot.name, raiskiot.net, raiskiot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Raiskio i Finland. Surname Raiskio in Finland.

©Tuomas Salste