Raita-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Raita-aho

Raita-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Raita-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 57 max

v. 2014 57

v. 2015 55

v. 2016 57

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Raita-aho on noin sijalla 10 000.

Raita-aho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Raita-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Raita-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1955

Raita-aho-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Raita-ahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Raita-aho

Raita-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Raita-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 33 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Raita-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Raita-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Raita-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Raita-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Райта-ахо tarkoittaa nimeä Raita-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raita=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Raita-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raita Raita-aho tai Raitis Raita-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Raita-aho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: raita-aho.com, raita-aho.eu, raita-aho.fi, raita-aho.info, raita-aho.name, raita-aho.net, raita-aho.org, raita-ahot.com, raita-ahot.eu, raita-ahot.fi, raita-ahot.info, raita-ahot.name, raita-ahot.net, raita-ahot.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Raita-aho i Finland. Surname Raita-aho in Finland.

©Tuomas Salste