Rajakallio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rajakallio

Rajakallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Rajakallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 174 max

v. 2014 209

v. 2015 210

v. 2016 207

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rajakallio on noin sijalla 3 700.

Rajakallio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rajakallio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1921

Rajakallioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 26 Rajakallion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rajakallioiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ikaalisten maalaiskunta (4 vainajaa), Tampere (4), Jämijärvi (3) sekä Hämeenkyrö (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rajakallio, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 24.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950–2008
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Rajakallio esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rajakallio

Rajakallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Rajakallio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 149 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rajakallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rajakallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rajakallio, Rajakallionkatu, Rajakallionkuja, Rajakalliontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rajakallio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раякаллио tarkoittaa nimeä Rajakallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raiacalliå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rajakallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Rajakallio

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rajakallio.com, rajakallio.fi, rajakallio.eu, rajakallio.info, rajakallio.name, rajakallio.net, rajakallio.org, rajakalliot.com, rajakalliot.eu, rajakalliot.fi, rajakalliot.info, rajakalliot.name, rajakalliot.net, rajakalliot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rajakallio i Finland. Surname Rajakallio in Finland.

©Tuomas Salste