Rajamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rajamäki

Rajamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 900:s suomalainen on Rajamäki.

Rajamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 677 max

v. 2014 1 914

v. 2015 1 901

v. 2016 1 897

v. 2017 1 890

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rajamäki on noin sijalla 450.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Rajamäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 177 Rajamäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rajamäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhajoki (11 henkeä), Kankaanpää (9), Helsinki (7), Ilmajoki (7), Ikaalisten maalaiskunta (7), Kauhava (7) sekä Jalasjärvi (7). Valtaosa asui Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rajamäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 106.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1904–1943
Yritykset
perust. 1946–2015

Sana Rajamäki tai Rajamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rajamäki

Rajamäki (paikannimi)Rajamäki (karttanimi)

Rajamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 422 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Rajamäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rajamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rajamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rajamäenkatu, Rajamäenkuja, Rajamäenpisto, Rajamäenpolku, Rajamäentie, Rajamäki, Rajamäkigatan, Rajamäkigränden, Vanha Rajamäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Rajamäet ulkomailla

Ruotsissa Rajamäki oli 52 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раямяки ("Rajamjaki") tarkoittaa nimeä Rajamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raiamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rajamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rajamaki tai Rajamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Rajamäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rajamäki, Finland.

©Tuomas Salste