Rajamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rajamäki

Rajamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 900:s suomalainen on Rajamäki.

Rajamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1677 max

v. 2014 1914

v. 2015 1901

v. 2016 1896

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rajamäki on noin sijalla 450.

Rajamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rajamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Rajamäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 139 Rajamäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rajamäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhajoki (10 vainajaa), Kankaanpää (8), Kauhava (7) sekä Jalasjärvi (7). Valtaosa asui Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rajamäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 101.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1903–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2001

Sana Rajamäki tai Rajamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rajamäki

Rajamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Rajamäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 422 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rajamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rajamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rajamäenkatu, Rajamäenkuja, Rajamäenpisto, Rajamäenpolku, Rajamäentie, Rajamäki, Rajamäkigatan, Rajamäkigränden, Vanha Rajamäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rajamäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rajamäet ulkomailla

Ruotsissa Rajamäki oli 52 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раямяки ("Rajamjaki") tarkoittaa nimeä Rajamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raiamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rajamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rajamaki tai Rajamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Rajamäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rajamaki.com, rajamaki.eu, rajamaki.fi, rajamaki.info, rajamaki.net, rajamaki.org, rajamaet.com, rajamaet.eu, rajamaet.fi, rajamaet.info, rajamaet.name, rajamaet.net, rajamaet.org, rajamaki.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rajamäki i Finland. Surname Rajamäki in Finland.

©Tuomas Salste