Rajaoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rajaoja

Rajaoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rajaojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rajaoja on noin sijalla 21 000.

Rajaoja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rajaoja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rajaoja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1915–1927
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1956

Sana Rajaoja tai Rajaojan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rajaoja

Rajaoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Rajaoja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rajaoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rajaoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rajaojankatu, Rajaojanpolku, Rajaojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rajaoja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раяоя tarkoittaa nimeä Rajaoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raiaoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rajaoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rajaoja i Finland. Surname Rajaoja in Finland.

©Tuomas Salste