Rajaveräjä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rajaveräjä

Rajaveräjä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rajaveräjä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rajaveräjä on noin sijalla 20 000.

Rajaveräjä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rajaveräjä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rajaveräjä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Rajaveräjä

Rajaveräjä (paikannimi)

Rajaveräjä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rajaveräjä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Rajaveräjä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раяверяя ("Rajaverjaja") tarkoittaa nimeä Rajaveräjä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raiafweräiä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rajaveräjä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rajaveraja tai Rajaveraejae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Rajaveräjä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rajaveräjä i Finland. Surname Rajaveräjä in Finland.

©Tuomas Salste