Rankaviita: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rankaviita

Rankaviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rankaviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rankaviita on noin sijalla 13 000.

Rankaviita-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rankaviita on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rankaviita ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rankaviita on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rankaviita on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rankaviita ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 14 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rankaviitoja on 42.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ранкавийта ("Rankavijta") tarkoittaa nimeä Rankaviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rangafwijta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rankaviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rankaviita tai Rane Rankaviita.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rankaviita i Finland. Surname Rankaviita in Finland.

©Tuomas Salste