Rankka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rankka

Rankka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rankka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 26 max

v. 2015 30

v. 2016 30

v. 2017 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rankka on noin sijalla 16 000.

Rankka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rankka on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rankka on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Rankka

Rankka (paikannimi)Katuosoitteissa

Rankka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rankka jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rankka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rankankuja, Rankantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Rankat ulkomailla

Ruotsissa Rankka oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ранкка tarkoittaa nimeä Rankka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ranca on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rankka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rankka tai Ransa Rankka.

Samankaltaisia nimiä kuin Rankka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rankka, Finland.

©Tuomas Salste