Rankonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rankonen

Rankonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rankosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 2015 28

v. 2016 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rankonen on noin sijalla 17 000.

Rankonen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimellä on historiaa, sillä Rankonen on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Rankonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rankonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Rankonen

Rankonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Rankonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rankonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rankonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rankosentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rankonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ранконен tarkoittaa nimeä Rankonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rangoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rankonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rankonen tai Rane Rankonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Rankonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rankonen.com, rankonen.eu, rankonen.fi, rankonen.info, rankonen.name, rankonen.net, rankonen.org, rankoset.com, rankoset.eu, rankoset.fi, rankoset.info, rankoset.name, rankoset.net, rankoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rankonen i Finland. Surname Rankonen in Finland.

©Tuomas Salste