Ranta-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ranta-aho

Ranta-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ranta-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 300 max

v. 2014 306

v. 2015 308

v. 2016 308

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ranta-aho on noin sijalla 2 600.

Ranta-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ranta-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1915

Ranta-aho-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 30 Ranta-ahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ranta-aho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Ranta-aho

Ranta-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Ranta-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 163 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ranta-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ranta-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ranta-aho, Ranta-ahonkuja, Ranta-ahonpolku, Ranta-ahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ranta-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ранта-ахо tarkoittaa nimeä Ranta-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randa=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ranta-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Ranta-aho tai Rane Ranta-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Ranta-aho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ranta-aho.com, ranta-aho.net, ranta-aho.eu, ranta-aho.fi, ranta-aho.info, ranta-aho.name, ranta-aho.org, ranta-ahot.com, ranta-ahot.eu, ranta-ahot.fi, ranta-ahot.info, ranta-ahot.name, ranta-ahot.net, ranta-ahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ranta-aho i Finland. Surname Ranta-aho in Finland.

©Tuomas Salste