Ranta-Maunus: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ranta-Maunus

Ranta-Maunus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ranta-Maunus-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ranta-Maunus on noin sijalla 20 000.

Ranta-Maunus-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ranta-Maunus on melko pitkä nimi.

Ranta-Maunus on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ranta-Maunus ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ranta-Maunus

Ranta-Maunus (paikannimi)

Ranta-Maunus on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ranta-Maunus jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ranta-Maunus-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ранта-Маунус tarkoittaa nimeä Ranta-Maunus. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randa=Maunus on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ranta-Maunus olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Ranta-Maunus tai Rane Ranta-Maunus.

Samankaltaisia nimiä kuin Ranta-Maunus

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ranta-Maunus i Finland. Surname Ranta-Maunus in Finland.

©Tuomas Salste