Ranta-Pere: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ranta-Pere

Ranta-Pere on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ranta-Pereiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 55

v. 2016 59

v. 2017 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ranta-Pere on noin sijalla 9 900.

Ranta-Pere-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimestä on olemassa variantti Rantapere. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Ranta-Pere

Ranta-Pere (paikannimi)Katuosoitteissa

Ranta-Pere on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ranta-Pere jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ranta-Pere esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ranta-Pereentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ранта-Пере tarkoittaa nimeä Ranta-Pere. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randa=Pere on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ranta-Pere olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Ranta-Pere tai Ransa Ranta-Pere.

Samankaltaisia nimiä kuin Ranta-Pere

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ranta-Pere, Finland.

©Tuomas Salste