Ranta-Pere: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ranta-Pere

Ranta-Pere on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ranta-Pereiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 55

v. 2016 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ranta-Pere on noin sijalla 10 000.

Ranta-Pere-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ranta-Pere on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ranta-Pere ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Rantapere. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Ranta-Pere

Ranta-Pere (paikannimi)Katuosoitteissa

Ranta-Pere on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ranta-Pere jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ranta-Pere esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ranta-Pereentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ranta-Pere-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ранта-Пере tarkoittaa nimeä Ranta-Pere. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randa=Pere on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ranta-Pere olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Ranta-Pere tai Rane Ranta-Pere.

Samankaltaisia nimiä kuin Ranta-Pere

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ranta-Pere i Finland. Surname Ranta-Pere in Finland.

©Tuomas Salste