Ranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ranta

Ranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 100:s suomalainen on Ranta.

Rantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 5160 max

v. 1985 4840

v. 2014 5003

v. 2015 4993

v. 2016 4989

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ranta on noin sijalla 150.

Ranta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ranta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ranta on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Ranta on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ranta ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 446 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rantoja on 4 989.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Rantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 388 Rannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (39 vainajaa), Turku (15) sekä Tampere (15). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 297.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1900–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Ranta, Rannan tai Rannat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ranta

Ranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Ranta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 187 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eerolan Rantatie, Eteläinen Rantakatu, Eteläinen Rantatie, Hinnerjoen Rantatie, II Rantakuja, Itäinen Rantakatu, Itäinen Rantatie, IV Rantakuja, Kautun Rantatie, Kivesjärven Rantatie, Kiviniemen Rantatie, Kyrönlahden Rantatie, Läntinen Rantakatu, Läntinen Rantatie, Neverkärrin Rantatie, Parattulan Rantatie, Pohjoinen Rantakatu, Pohjoinen Rantatie, Rannankaari, Rannankatu, Rannankuja, Rannankulma, Rannanmaantie, Rannanperä, Rannanpohja, Rannanpolku, Rannanraitti, Rannantie, Ranta, Ranta venäläntie, Rantahaara, Rantaharju, Rantakaari, Rantakaarre, Rantakatu, Rantakuja, Rantakulma, Rantamaantie, Rantamutka, Rantapisto, Rantapolku, Rantapuistikko, Rantapuisto, Rantaraitti, Rantarinne, Rantataival, Rantatanhua, Rantatie, Rantavahe, Rantaväylä, Rantojentie, Rågön Rantatie, Sopalan Rantatie, Tärkkisten Rantatie, Vanha Rantatie, Vesajärven Rantatie, Viuhan Rantatie, Väisäsen Rantatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ranta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rannat ulkomailla

Ruotsissa Ranta oli 248 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Ranta oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Ranta on ollut 13 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

498924813
Rannat Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 34 henkeä, joiden sukunimi oli RANTA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 079 henkeä, joiden sukunimi oli RANTA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ранта tarkoittaa nimeä Ranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Ranta tai Rane Ranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ranta

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ranta.com, ranta.fi, ranta.info, ranta.net, ranta.org, ranta.eu, ranta.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ranta i Finland. Surname Ranta in Finland.

©Tuomas Salste