Rantakallio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rantakallio

Rantakallio on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Rantakallioiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 127 max

v. 2014 166

v. 2015 165

v. 2016 167

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantakallio on noin sijalla 4 400.

Verrattuna muihin sukunimiin Rantakallio on melko pitkä nimi.

Rantakallio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rantakallio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1924

Rantakallioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 22 Rantakallion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rantakallioiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Karunki (5 vainajaa), Längelmäki (4) sekä Isojoki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rantakallio, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1979–1997
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Rantakallio tai Rantakallion esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rantakallio

Rantakallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Rantakallio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 42 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rantakallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rantakallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rantakallio, Rantakallionkatu, Rantakallionkuja, Rantakalliontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rantakallio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rantakalliot ulkomailla

Ruotsissa Rantakallio oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантакаллио tarkoittaa nimeä Rantakallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randacalliå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rantakallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantakallio tai Rane Rantakallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantakallio

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rantakallio.fi, rantakallio.com, rantakallio.eu, rantakallio.info, rantakallio.name, rantakallio.net, rantakallio.org, rantakalliot.com, rantakalliot.eu, rantakalliot.fi, rantakalliot.info, rantakalliot.name, rantakalliot.net, rantakalliot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rantakallio i Finland. Surname Rantakallio in Finland.

©Tuomas Salste