Rantakömi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rantakömi

Rantakömi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rantakömi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantakömi on noin sijalla 16 000.

Rantakömi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rantakömi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rantakömi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантакёми ("Rantakjomi") tarkoittaa nimeä Rantakömi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randakömj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rantakömi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rantakomi tai Rantakoemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantakömi tai Rane Rantakömi.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantakömi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rantakömi i Finland. Surname Rantakömi in Finland.

©Tuomas Salste