Rantamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rantamäki

Rantamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 600:s suomalainen on Rantamäki.

Rantamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1127 max

v. 2014 1217

v. 2015 1205

v. 2016 1199

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantamäki on noin sijalla 700.

Rantamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rantamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rantamäki on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Rantamäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rantamäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 97 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rantamäkiä on 1 199.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Rantamäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 64 Rantamäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rantamäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lavia (4 vainajaa) sekä Lapua (3). Valtaosa asui Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rantamäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 44.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1910–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1999

Sana Rantamäki tai Rantamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rantamäki

Rantamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Rantamäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 205 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rantamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rantamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rantamäen haara, Rantamäenkatu, Rantamäenkuja, Rantamäenpolku, Rantamäentie, Rantamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rantamäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rantamäet ulkomailla

Ruotsissa Rantamäki oli 77 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантамяки ("Rantamjaki") tarkoittaa nimeä Rantamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rantamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rantamaki tai Rantamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantamäki tai Rane Rantamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantamäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rantamaki.com, rantamaki.fi, rantamaki.info, rantamaki.net, rantamaet.com, rantamaet.eu, rantamaet.fi, rantamaet.info, rantamaet.name, rantamaet.net, rantamaet.org, rantamaki.eu, rantamaki.name, rantamaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rantamäki i Finland. Surname Rantamäki in Finland.

©Tuomas Salste