Rantaniitty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rantaniitty

Rantaniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rantaniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 60

v. 2016 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantaniitty on noin sijalla 9 900.

Rantaniitty-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rantaniitty on melko pitkä nimi.

Rantaniitty on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rantaniitty ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1957–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Rantaniitty esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rantaniitty

Rantaniitty (paikannimi)Katuosoitteissa

Rantaniitty on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rantaniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rantaniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rantaniitty, Rantaniitynkatu, Rantaniitynkuja, Rantaniitynpolku, Rantaniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rantaniitty-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rantaniityt ulkomailla

Norjassa Rantaniitty oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантанийттю ("Rantanijttju") tarkoittaa nimeä Rantaniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randanijttÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rantaniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantaniitty tai Rane Rantaniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantaniitty

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rantaniitty i Finland. Surname Rantaniitty in Finland.

©Tuomas Salste