Rantaniitty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rantaniitty

Rantaniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rantaniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 60

v. 2016 59

v. 2017 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantaniitty on noin sijalla 10 000.

Rantaniitty-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rantaniitty on melko pitkä nimi.

Paikannimi Rantaniitty

Rantaniitty (paikannimi)Katuosoitteissa

Rantaniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rantaniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rantaniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rantaniitty, Rantaniitynkatu, Rantaniitynkuja, Rantaniitynpolku, Rantaniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Rantaniityt ulkomailla

Norjassa Rantaniitty oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантанийттю ("Rantanijttju") tarkoittaa nimeä Rantaniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randanijttÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rantaniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantaniitty tai Ransa Rantaniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantaniitty

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rantaniitty, Finland.

©Tuomas Salste