Rantapelkonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rantapelkonen

Rantapelkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rantapelkosten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 117 max

v. 2014 89

v. 2015 87

v. 2016 86

v. 2017 86

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantapelkonen on noin sijalla 7 500.

Rantapelkonen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rantapelkonen on melko pitkä nimi.

Rantapelkoset ulkomailla

Norjassa Rantapelkonen oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантапельконен tarkoittaa nimeä Rantapelkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randapelgoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rantapelkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantapelkonen tai Ransa Rantapelkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantapelkonen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rantapelkonen, Finland.

©Tuomas Salste