Rantasuo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rantasuo

Rantasuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rantasoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 97

v. 2015 95

v. 2016 96

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantasuo on noin sijalla 6 900.

Rantasuo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rantasuo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rantasuo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rantasuo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rantasuo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rantasuo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 16 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rantasoita on 96.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1989–1994

Sana Rantasuo tai Rantasuon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rantasuo

Rantasuo (paikannimi)Katuosoitteissa

Rantasuo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 91 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rantasuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rantasuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rantasuontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rantasuo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантасуо tarkoittaa nimeä Rantasuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randasoo on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rantasuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantasuo tai Rane Rantasuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantasuo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rantasuo i Finland. Surname Rantasuo in Finland.

©Tuomas Salste