Rapala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rapala

Rapala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rapala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 56

v. 2016 59

v. 2017 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rapala on noin sijalla 9 900.

Rapala-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Rapala

Rapala (paikannimi)Rapala (karttanimi)

Rapala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Rapala esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rapala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rapala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rapalantie, Rapalanvahe. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Rapalat ulkomailla

Tšekissä Rapala oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рапала tarkoittaa nimeä Rapala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raphael Rapala.

Samankaltaisia nimiä kuin Rapala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rapala, Finland.

©Tuomas Salste