Rasinaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rasinaho

Rasinaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rasinahojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 75 max

v. 2014 91

v. 2015 91

v. 2016 91

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rasinaho on noin sijalla 7 200.

Rasinaho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rasinaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rasinaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1893-1921

Rasinahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Rasinahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rasinaho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Rasinaho

Rasinaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Rasinaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 38 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rasinaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rasinaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rasinahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rasinaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Расинахо tarkoittaa nimeä Rasinaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rasim Rasinaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Rasinaho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rasinaho.com, rasinaho.eu, rasinaho.fi, rasinaho.info, rasinaho.name, rasinaho.net, rasinaho.org, rasinahot.com, rasinahot.eu, rasinahot.fi, rasinahot.info, rasinahot.name, rasinahot.net, rasinahot.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rasinaho i Finland. Surname Rasinaho in Finland.

©Tuomas Salste