Ratia: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ratia

Ratia on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ratioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 433 max

v. 2014 389

v. 2015 383

v. 2016 385

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ratia on noin sijalla 2 200.

Ratia on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ratia ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Ratioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 33 Ratian asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ratioiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Koiviston maalaiskunta (14 vainajaa), Johannes (5) sekä Mäntsälä (3). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ratia, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1918–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Ratia tai Ratian esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ratia

Ratia (paikannimi)Katuosoitteissa

Ratia on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ratia jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ratia esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ratianpolku, Ratiantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ratia-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ratiat ulkomailla

Ruotsissa Ratia oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 1 023 henkeä, joiden sukunimi oli RATIA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ратиа tarkoittaa nimeä Ratia. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Ratia

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ratia.com, ratia.net, ratia.org, ratia.eu, ratia.fi, ratia.info, ratia.name, ratiat.com, ratiat.eu, ratiat.fi, ratiat.info, ratiat.name, ratiat.net, ratiat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ratia i Finland. Surname Ratia in Finland.

©Tuomas Salste