Rauha: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rauha

Rauha on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Rauhojen määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 193 max

v. 1985 173

v. 2014 151

v. 2015 150

v. 2016 150

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rauha on noin sijalla 4 900.

Rauha on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rauha ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1926

Rauhoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Rauhan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rauhojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pyhäjärvi Ol (10 vainajaa) sekä Rauman maalaiskunta (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rauha, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Rauha, Rauhan tai Rauhat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rauha

Rauha (paikannimi)Katuosoitteissa

Rauha on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rauha jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rauha esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rauhamaantie, Rauhan aseman tie, Rauhankaari, Rauhankatu, Rauhankuja, Rauhanmaantie, Rauhanpolku, Rauhanpuisto, Rauhanrinne, Rauhantie, Rauhatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rauha-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Rauha

Rauha on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Rauha oli yhtenä etunimenä 4 807 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 600:s nainen oli etunimeltään Rauha. Juuri etunimenä Rauha onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 150 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (3 443 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 364).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рауха tarkoittaa nimeä Rauha. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raul Rauha tai Rauna Rauha.

Samankaltaisia nimiä kuin Rauha

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rauha.com, rauha.fi, rauha.net, rauha.org, rauha.eu, rauha.info, rauha.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rauha i Finland. Surname Rauha in Finland.

©Tuomas Salste