Rautakorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rautakorpi

Rautakorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Rautakorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 198 max

v. 2014 234

v. 2015 229

v. 2016 230

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rautakorpi on noin sijalla 3 400.

Rautakorpi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rautakorpi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1922

Rautakorpia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Rautakorven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rautakorpien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (3 vainajaa) sekä Vaasa (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rautakorpi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1930
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1995

Sana Rautakorpi tai Rautakorven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rautakorpi

Rautakorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Rautakorpi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rautakorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rautakorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rautakorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rautakorpi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rautakorvet ulkomailla

Ruotsissa Rautakorpi oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раутакорпи tarkoittaa nimeä Rautakorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rautacorpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rautakorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rautia Rautakorpi tai Rauha Rautakorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Rautakorpi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rautakorpi.com, rautakorpi.fi, rautakorpi.net, rautakorpi.eu, rautakorpi.info, rautakorpi.name, rautakorpi.org, rautakorvet.com, rautakorvet.eu, rautakorvet.fi, rautakorvet.info, rautakorvet.name, rautakorvet.net, rautakorvet.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rautakorpi i Finland. Surname Rautakorpi in Finland.

©Tuomas Salste