Rautapää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rautapää

Rautapää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rautapäiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 2015 41

v. 2016 41

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rautapää on noin sijalla 13 000.

Rautapää-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rautapää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rautapää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1992

Sana Rautapää esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rautapää

Rautapää (paikannimi)Katuosoitteissa

Rautapää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rautapää jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rautapää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rautapääntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rautapää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раутапяа ("Rautapjaa") tarkoittaa nimeä Rautapää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Rautapaa tai Rautapaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rautia Rautapää tai Rauha Rautapää.

Samankaltaisia nimiä kuin Rautapää

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rautapää i Finland. Surname Rautapää in Finland.

©Tuomas Salste