Rautiainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rautiainen

Rautiainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin yleinen. Noin joka 900:s suomalainen on Rautiainen.

Rautiaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 5882 max

v. 1985 5687

v. 1998 5922

v. 2014 6037

v. 2015 6037

v. 2016 6042

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rautiainen on noin sijalla 100.

Rautiainen kuuluu vanhoihin ja yleisiin savo-karjalaisiin -nen-päätteisiin sukunimiin. Nimi on tulkittu vanhan "savolaisen suursuvun" nimeksi. Vuonna 1890 Rautiainen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 500–1000.

Rautiainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rautiainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rautiainen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Rautiainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rautiainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 1 029 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rautiaisia on 6 042.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1936

Rautiaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 372 Rautiaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rautiaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (27 vainajaa), Saarijärvi (22) sekä Konginkangas (21).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rautiainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 248.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2005

Sana Rautiainen, Rautiaisen tai Rautiaiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rautiainen

Rautiainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Rautiainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rautiainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rautiainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rautiaisenkuja, Rautiaisenpolku, Rautiaisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rautiainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rautiaiset ulkomailla

Ruotsissa Rautiainen oli 237 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Rautiainen oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

60422376
Rautiaiset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раутиайнен tarkoittaa nimeä Rautiainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rautiain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rautiainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rautia Rautiainen tai Rauha Rautiainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Rautiainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rautiainen.com, rautiainen.eu, rautiainen.fi, rautiainen.info, rautiainen.org, rautiaiset.com, rautiaiset.fi, rautiaiset.net, rautiainen.name, rautiainen.net, rautiaiset.eu, rautiaiset.info, rautiaiset.name, rautiaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rautiainen i Finland. Surname Rautiainen in Finland.

©Tuomas Salste