Rautiola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rautiola

Rautiola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Rautiola-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 159 max

v. 2014 225

v. 2015 230

v. 2016 235

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rautiola on noin sijalla 3 300.

Rautiola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rautiola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rautiola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rautiola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rautiola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 34 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rautiola-nimisiä on 235.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1918

Rautiola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Rautiolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rautiola-nimisten yleisin asuinpaikka oli Alatornio (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rautiola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1963
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Rautiola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rautiola

Rautiola (paikannimi)Katuosoitteissa

Rautiola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rautiola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rautiola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rautiolankatu, Rautiolanrinne, Rautiolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rautiola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rautiolat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 132 henkeä, joiden sukunimi oli RAUTIOLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раутиола tarkoittaa nimeä Rautiola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rautia Rautiola tai Rauha Rautiola.

Samankaltaisia nimiä kuin Rautiola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rautiola.com, rautiola.fi, rautiola.info, rautiola.net, rautiola.org, rautiola.eu, rautiola.name, rautiolat.com, rautiolat.eu, rautiolat.fi, rautiolat.info, rautiolat.name, rautiolat.net, rautiolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rautiola i Finland. Surname Rautiola in Finland.

©Tuomas Salste