Reina: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Reina

Reina on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Reina-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Reina on noin sijalla 12 000.

Reina-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Reina on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Reina ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1980–1997
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Reina esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Reina

Reina (paikannimi)

Reina on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Reina jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Reina-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Reina

Reina on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Reina oli yhtenä etunimenä 28 naisella. Samaan aikaan Reina oli 44 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (20 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (8).

Reina-suku ulkomailla

Norjassa Reina oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Reina on ollut 12 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

441222
Reina Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 40 346 henkeä, joiden sukunimi oli REINA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 3 356 henkeä, joiden sukunimi oli REINA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 25 henkeä, joiden sukunimi oli REINA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рейна tarkoittaa nimeä Reina. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rein Reina tai Reija Reina.

Samankaltaisia nimiä kuin Reina

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Reina i Finland. Surname Reina in Finland.

©Tuomas Salste