Rekilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rekilä

Rekilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Rekilä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 231 max

v. 2014 328

v. 2015 329

v. 2016 332

v. 2017 332

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rekilä on noin sijalla 2 400.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rekilä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rekilä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rekilä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 55 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rekilä-nimisiä on 332.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1922

Rekilä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Rekilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rekilä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Rekilä

Rekilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Rekilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rekilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rekilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rekilänkuja, Rekiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Rekilät ulkomailla

Ruotsissa Rekilä oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рекиля ("Rekilja") tarkoittaa nimeä Rekilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Rekila tai Rekilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Reko Rekilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Rekilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rekilä, Finland.

©Tuomas Salste