Reko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Reko

Reko on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Rekojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 89 max

v. 2014 117

v. 2015 115

v. 2016 115

v. 2017 116

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Reko on noin sijalla 6 000.

Verrattuna muihin sukunimiin Reko on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Reko on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Reko on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Reko ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 38 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rekoja on 116.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Rekoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Rekon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. 1957–2011

Sana Reko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Reko

Reko (paikannimi)Katuosoitteissa

Reko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Reko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Reko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rekonpolku, Rekontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Reko

Reko on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Reko oli yhtenä etunimenä 618 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 4 600:s mies oli etunimeltään Reko. Juuri etunimenä Reko onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 116 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (542 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (76).

Rekot ulkomailla

Tanskassa Reko on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 26 henkeä, joiden sukunimi oli REKO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Реко tarkoittaa nimeä Reko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Recå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Reko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Reko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Reko, Finland.

©Tuomas Salste