Reko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Reko

Reko on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Rekojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 89 max

v. 2014 117

v. 2015 115

v. 2016 116

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Reko on noin sijalla 6 000.

Verrattuna muihin sukunimiin Reko on lyhyt nimi.

Reko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Reko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Reko on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Reko on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Reko ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 38 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rekoja on 116.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Rekoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Rekon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1931
Lakanneet yritykset
perust. 1957–1989

Sana Reko tai Rekon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Reko

Reko (paikannimi)Katuosoitteissa

Reko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Reko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Reko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rekogränden, Rekonkuja, Rekonpolku, Rekontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Reko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Reko

Reko on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Reko oli yhtenä etunimenä 601 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 4 600:s mies oli etunimeltään Reko. Juuri etunimenä Reko onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 116 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (528 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (73).

Rekot ulkomailla

Tanskassa Reko on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 26 henkeä, joiden sukunimi oli REKO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Реко tarkoittaa nimeä Reko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Recå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Reko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Reko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: reko.com, reko.eu, reko.fi, reko.info, reko.name, reko.net, reko.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Reko i Finland. Surname Reko in Finland.

©Tuomas Salste