Renkonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Renkonen

Renkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Renkosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 68 max

v. 2014 63

v. 2015 63

v. 2016 62

v. 2017 64

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Renkonen on noin sijalla 9 400.

Renkonen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimellä on historiaa, sillä Renkonen on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Renkoset ulkomailla

Ruotsissa Renkonen oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ренконен tarkoittaa nimeä Renkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rengoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Renkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rene Renkonen tai Renja Renkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Renkonen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Renkonen, Finland.

©Tuomas Salste