Rex: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rex

Rex on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rexien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 45

v. 2017 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rex on noin sijalla 12 000.

Rex-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rex päättyy x-kirjaimeen, mikä on Suomessa harvinaista. Verrattuna muihin sukunimiin Rex on hyvin lyhyt nimi. Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rex on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rex on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rex ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 33 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rex-nimisiä on 45.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Rex-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Rexin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1954 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1913–1938
Yritykset
perust. –2016

Sana Rex esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rex

Rex (paikannimi)

Rex on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rex jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Rex

Rex on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Rex oli yhtenä etunimenä 25 miehellä. Samaan aikaan Rex oli 45 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Rexit ulkomailla

Ruotsissa Rex oli 199 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Rex oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Rex on ollut 165 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

451991659
Rexit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 472 henkeä, joiden sukunimi oli REX.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 5 758 henkeä, joiden sukunimi oli REX. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 278 henkeä, joiden sukunimi oli REX.

Samankaltaisia nimiä kuin Rex

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rex, Finland.

©Tuomas Salste