Rex: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rex

Rex on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rexien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rex on noin sijalla 12 000.

Rex-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rex on hyvin lyhyt nimi. Rex päättyy x-kirjaimeen, mikä on Suomessa harvinaista. Nimessä on vierasperäinen kirjain (x). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Rex on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rex ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rex on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rex on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rex ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 33 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rex-nimisiä on 45.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1913–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Rex tai Rexin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rex

Rex (paikannimi)

Rex on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rex jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Rex-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Rex

Rex on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Rex oli yhtenä etunimenä 24 miehellä. Samaan aikaan Rex oli 45 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Rexit ulkomailla

Ruotsissa Rex oli 199 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Rex oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Rex on ollut 165 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

451991659
Rexit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 472 henkeä, joiden sukunimi oli REX.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 5 437 henkeä, joiden sukunimi oli REX.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 278 henkeä, joiden sukunimi oli REX.

Samankaltaisia nimiä kuin Rex

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rex i Finland. Surname Rex in Finland.

©Tuomas Salste